Misschien heb je op school nooit gespiekt, maar ongetwijfeld heb je andere leerlingen zien spieken. En als ze niet werden betrapt, dan hebben ze door het spieken vaak hoge punten behaald. Schandalig. Of juist niet?

Er zijn genoeg redenen waarom je tijdens je opleiding niet moet spieken. Maar op het werk zou dit anders moeten zijn. Hoeveel beter kunnen we presteren als we meer en beter zouden spieken. Even kort de kennis opdoen die je vergeten was of die niet meer helemaal duidelijk is. We spieken op Google en via tutorials op YouTube, maar zou je niet gebaat zijn met een professioneel spiekbriefje met direct de juiste informatie?

Beter leren spieken
Bij SkillsTown hebben we het idee van beter spieken verwerkt in ons concept DirectKnow. Een digitaal spiekbriefje waarbij je op het juiste moment, de juiste informatie in de juiste hoeveelheid tot je beschikking hebt. Ofwel essentiële informatie en daarom noemen we deze effectieve leeroplossingen essentials.

De positieve spiekervaring bij onze klanten is groot. Of je nu kantoormedewerker, docent, monteur of verpleegster bent. Het digitale spiekbriefje zorgt ervoor dat je beter presteert. En vanuit de gedachte van het spieken, zijn we samen met klanten en partners verder gaan brainstormen. Direct over essentiële kennis beschikken via video of tekst is al krachtig, maar stel je nu eens voor dat jouw collega het antwoord geeft. Of dat je het direct aan de docent kunt vragen.

Spieken is noodzakelijk
Met essentials zijn alle opties mogelijk. Zouden we daarna nog moeten leren? Bij SkillsTown zijn we er al lang van overtuigd dat klassikale trainingen, maar ook e-learnings zelden het gewenste rendement opleveren. Zoals Ebbinghaus al in 1885 met zijn vergeetcurve bewees, zijn we niet in staat om heel veel te onthouden. Vaak zijn we na 3 weken al weer 90 procent vergeten.

Het is in ieder geval een geweldige uitdaging om met de oplossing DirectKnow te kijken hoe we huidige middelen en kennis in kunnen zetten om het ideale spiekbriefje te maken. Ook iets voorzeggen voor je medewerkers? Ga de uitdaging aan en maak het ideale spiekbriefje voor uw organisatie met behulp van DirectKnow.

Veel spiekplezier!

Gerelateerde blogs

Laat een reactie achter