Wie werk wil maken van persoonlijke ontwikkeling zorgt ervoor dat het wat gaat opleveren. Opleveren in de zin dat iedereen behoefte heeft aan succes, effecten en resultaat van zijn of haar inspanningen. En met persoonlijke ontwikkeling kun je daar lelijk de fout ingaan. Drie tips om te voorkomen dat je erg ver afdrijft.

Tip 1: stap of blijf uit de reparatiemodus

Als we competentiemanagement aanhangen, is er nog wel wat werk aan de winkel. Want in tegenstelling tot talentontwikkeling waar het gaat over het ontwikkelen van dingen waar we aanleg voor hebben, staan we bij competentieontwikkeling niet zelden in de reparatiemodus.

Dit lijkt op het spelen met taal, maar dit ogenschijnlijke verschilletje in de marge blijkt vaak toch wel een dingetje. Het is goed te bepalen waar je als persoon sterk in bent en te zoeken naar kennis en vaardigheden die deze kwaliteiten versterken. Dat brengt vaart in je ontwikkeling en geeft altijd het gevoel dat je wat bereikt.

Tip 2: verwar ontwikkelen niet met carrière maken

Er zit vast een logisch verband tussen je persoonlijke ontwikkeling en je carrière(mogelijkheden), maar ze zijn zeker niet synoniem. Kies dus altijd voor je drijfveren, waar je energie van krijgt en waar je op bevraagd wil worden. Niets is zo teleurstellend als er na jaren (te laat?) achter komen dat je een fraai pad hebt belopen, maar dat het je heeft gebracht op een punt waar je eigenlijk niet wilde aanbelanden.

Als je goed, beter of best wordt in wat bij je past, vindt je uiteindelijk de plek die écht bij je hoort. Angst om qua carrière buiten de boot te vallen is heel begrijpelijk, maar je leven slijten op een verkeerde stoel is wel een erg trieste optie…

Tip 3: zoek een passende ontwikkelplek

Een derde als afsluiter is wellicht de belangrijkste tip. We proberen de persoon die onderwerp is van de ontwikkeling te (ver)vormen. Dit geldt zeker voor medewerkers voor wie persoonlijke ontwikkeling een proces is van passen en meten op de norm die bij de functie hoort.

De oplossingsrichting is te vinden in het verder kijken dan de functie in de hark. Zoeken naar plekken waar je rollen kunt vervullen waarin je als medewerker goed uit de verf komt. En, wellicht het belangrijkst, waar je talent is te ontwikkelen. Leren en ontwikkelen doe je vooral door te werken. Die passende werkplek moet eigenlijk onderdeel zijn van je persoonlijk ontwikkelplan.

Gerelateerde blogs

Laat een reactie achter