Hoewel, situatieafhankelijk moet iemand die gaat leren het oude vertrouwde loslaten, zijn comfortzone verlaten en iets nieuws in de vingers krijgen. En zo’n ontwikkelproces kan met horten, stoten en met weerstand (‘geldt niet voor mij’) en stilstand (‘ik werk al jaren zo’) gepaard gaan. Leren en ontwikkelen vanuit een tekort kost nu eenmaal energie en is hard werken.

Leren en ontwikkelen vanuit overvloed, biedt ruimte en de mogelijkheid tot ontdekken, van nieuwe talenten, inzichten, aanpakken en ervaringen.

Vorig jaar naar het WK hockey in Den Haag geweest en dat was genieten geblazen. Een bekend en aansprekend voorbeeld van focussen op sterke punten is het verhaal van hockey international Sylvia Karres.
Marc Lammers, haar toenmalige bondscoach van het Nederlandse vrouwenhockeyteam en nu coach bij onze zuiderburen, trainde eerst en alleen maar op haar zwakke backhand. Oefening baart immers kunst. Maar doordat ze hier niet goed in was, lukte het niet en raakte zowel zij als het team in een negatieve spiraal.

De hockeycoach kwam tot het inzicht te focussen op haar sterke punt, de tip in. En hier baarde oefening wel kunst. In de training scoorde zij aan de lopende band en haar medespeelster maakte hier graag gebruik van. Sylvia Karres werd in het eerstvolgende toernooi topscoorster.

Bekijk het filmpje waarin Marc Lammers vertelt over het focussen op de sterke kanten.

Gerelateerde blogs
Comments
pingbacks / trackbacks

Laat een reactie achter