Paola PisuOmbra della Terra

Paola Pisu richtte in 2005 Ombra della Terra op. Ze adviseert, traint en coacht echter al ruim 14 jaar. Daarnaast ontwikkelt ze totale leerprogramma’s en beschikt ze over een digitale leeromgeving ‘OntwikkelStad’ waarin blended en sociale learning – leren van en met elkaar – bewezen leerversnellers zijn. Ze is ervan overtuigd dat datgene wat geleerd wordt direct toepasbaar moet zijn in de praktijk.

Als werken en leren direct met elkaar verbonden zijn, neemt de motivatie van de deelnemers voor leerprogramma’s toe, wisselen ze meer uit met elkaar en delen ze vol trots de behaalde resultaten.

Paola schreef het eerste interactieve iBook dat in Nederland uitgegeven is: De kracht van zelfpromotie; interactieve gids voor Personal Branding. Dit iBook ondersteunt individuen en organisaties bij het ontdekken en online en offline vastleggen van hun capaciteiten en talenten.

Of je nu je eigen Talent wilt Managen of een organisatie wil starten met awareness rond duurzame inzetbaarheid; het iBook biedt mogelijkheden voor diverse programma’s. In combinatie met blended learning werpt het helemaal binnen korte tijd bijzondere vruchten af.

Inmiddels is haar tweede iBook uit: Vergroot je impact; interactieve gids voor het creëren van draagvlak.

Ze is verder de initiatiefnemer van de blog Expeditie Duurzaam (onderdeel van Managementsite.nl) waarin ze met een aantal redacteuren blogt over facetten van duurzaam HR.